Vernisajul expoziției „Familia regală a României pe frontul Marelui Război (1916-1918)” a fost un prilej de rememorare a sacrificiului pe care înaintașii noștri, de la familia regală până la țăranii soldați, l-au făcut pentru realizarea României Mari.
Invitații noștri au oferit o altfel de oră de istorie elevilor și studenților prezenți în număr mare la eveniment. S-a vorbit despre implicarea Familiei regale în desfășurarea războiului, despre valorile noastre naționale și despre datoria morală pe care o avem noi, generația de astăzi, pentru a asigura neuitarea celor care prin jertfa supremă au făurit idealul național, Unirea cea Mare. Alese mulțumiri tuturor.
Momentul muzical oferit de Corul Madrigaletto și elevi ai Colegiul de Arte din Baia Mare a reprezentat liantul dintre trecut, prezent și viitor, garanția că dacă ne respectăm trecutul vom putea construi un viitor mai bun pentru generațiile care vor veni după noi.
Alese mulțumiri partenerului nostru în realizarea acestui proiect, Muzeul Național Cotroceni, reprezentat astăzi de dna. dr.Ștefania Dinu, director general adjunct al MNC, care a făcut posibil ca expoziția itinerantă să ajungă la Baia Mare .
Transmitem mulțumiri Inspectoratului școlar județean Maramureș, conducerii Colegiului de Arte Baia Mare și profesorilor coordonatori precum și Auchan România, pentru sprijinul acordat în desfășurarea evenimentului.
Partenerilor media prezenți la eveniment, mulțumiri pentru promovare.
Felicitări întregii echipe a muzeului pentru reușita evenimentului de astăzi.