Sezonul de vară 2017 a adus în muzeu evenimente inedite: piese de teatru desfășurate în spații neconvenționale și proiecții de film.

Teatrul Ararat din Baia Mare, coordonat de talentatul Claudiu Pintican, a pus în scenă o serie de piese de teatru atractive pentru toate categoriile de public: „Soacra cu trei nurori” în Muzeul Satului, „Mozaic Ludic” în fața Secției Pavilionare, „Şcoala Ludică”, având ca locație muzeul în aer liber, spectacolul „Pe mine mie redă-mă”, pe versuri de Mihai Eminescu, desfășurat în Teatrul de Vară, pentru a sărbători împreună Ziua Limbii Române. Publicul a beneficiat de intrare liberă, acest proiect susținut de Consiliul Județean Maramureș fiind o acțiune lăudabilă de a oferi acces gratuit la cultură.

Publicul băimărean iubitor de film a savurat proiectul „Povești sub stele” care a constat în proiecții de filme în Teatrul de Vară pe tot parcursul lunii august și septembrie. Această binevenită inițiativă a reprezentat o mare bucurie pentru muzeul nostru, întrucât a fost readus la viață rolul inițial al Teatrului de Vară care odinioară era un important punct de atracție al municipiului.

Atât serile de teatru, cât și serile de film au constituit un real succes prin participarea în număr mare a publicului de toate vârstele.

Așadar, putem afirma fără să greșim că a fost o vară plină în viață în muzeu!