Mulțumim PS Iustin Episcop al Maramureșului și Sătmarului pentru bucuria pe care ne-a dăruit-o prin participarea la Hramul Bisericii Monument din Muzeul Satului și resfințirea „măicuței bătrâne”, ca urmare a lucrărilor de restaurare ce s-au realizat la acoperișul și turla bisericii, grav afectate de furtuna din septembrie 2017.
Mulțumim domnului vicepreședinte Doru Ioan Dăncuș pentru participarea la eveniment și Consiliului județean Maramureș pentru susținerea activității instituției noastre, fără de care „truda” noastră ar fi în zadar.
Mulțumim ansamblurilor folclorice participante și coordonatorilor, pentru participarea la deschiderea sezonului de vizitare în Muzeul Satului ce are loc în fiecare an în preajma Sărbătorii de Sângeorz. „Satul din inima orașului ” este minunat atunci când prinde viață prin muzică, port popular și bucate tradiționale.
Mulțumim de asemenea administrației locale și locuitorilor Comunei Recea, care de 12 ani îngrijesc cu drag Casa Finteuș din Muzeul Satului și participă la evenimentele instituției noastre.
Aducem mulțumiri și elevilor de la școlile din Comuna Copalnic Mănăstur, profesorilor îndrumători și administrației locale pentru participarea la eveniment și pentru că înțelegând importanța conservării și promovării patrimoniului cultural al Maramureșului, au luat în îngrijire Casa Preluca Nouă din Muzeul Satului.
Tuturor colaboratorilor noștri și partenerilor media prezenți la eveniment, alese mulțumiri.
Nu în ultimul rând, felicit echipa muzeului pentru profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă în organizarea acestui eveniment .

Monica Mare
Manager al Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară