Expoziția itinerantă „Chipuri și cămeși” a ajuns și la Iași
Sfârșitul de săptămână a fost unul plin de emoție și bucurie😊 Ne-am revăzut cu oameni dragi și am deschis spre vizitare expoziția noastră „Chipuri și cămeși” – realizată în parteneriat cu artistul fotograf Gabriel Motica, în unul din cele mai importante centre culturale ale țării: Palatul Culturii din Iași.
La vernisaj au fost prezenți Managerul Complexului Muzeal Național Moldova, d-na Lăcrămioara Stratulat, dl. Victor Munteanu, directorul Muzeului Etnografic al Moldovei, d-na Monica Mare, managerul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș împreună cu o parte din #echipamuzeului.
Expoziția, al cărei curator este colega noastră Anamaria Nagy, cuprinde 37 de cămăși din toate zonele Maramureșului, dar și din Țara Oașului, la care se adaugă o selecție de 36 de fotografii-portret, realizate de artistul fotograf Gabriel Motica.
La finalul vernisajului, colegii noștri Gabriela Filip și Gavril Dunca au adus prin cântec un crâmpei de Maramureș pentru publicul ieșean.
Mulțumim gazdelor noastre pentru invitație și tuturor celor implicați în realizarea acestui frumos proiect expozițional!
Expoziția „Chipuri și cămeși” poate fi vizitată la Iași până pe 15 august 2021, de marți până duminică, între orele 10.00 – 17.00, în spațiile Muzeului Etnografic al Moldovei, cu respectarea normelor de siguranță sanitară aflate în vigoare în această perioadă.
Întregul vernisaj poate fi urmărit aici: