Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară a fost astăzi gazda atelierelor interactive de meșteșuguri tradiționale, desfășurate în cadrul Academiei de vară ARE (Adunarea Regiunilor Europei- Județul Maramureș este membru al acesteia), organizată în acest an în Maramureș, în perioada 6-11 august.
Timp de câteva ore, în Muzeul Satului, zeci de adulți și tineri din Suedia, Belgia, Norvegia, Olanda, Germania, Elveția, Serbia, Albania, Croația și România și-au testat îndemânarea în cadrul atelierelor de olarit, țesături, broderie și sculptură în lemn, sub atenta îndrumare a meșterilor.
Dacă anul 2018 este „Anul European al Patrimoniului” iar tema aleasă pentru Academia de vară – „Patrimoniul cultural pentru dezvoltare regională” sperăm că prin activitățile de astăzi am reușit să promovăm bogata moștenire culturală a Maramureșului și în special meșteșugurile tradiționale ce pot deveni un mijloc pentru dezvoltarea regională.
Și pentru că în Maramureș ospitalitatea este un mod de viață, musafirii noștri de seamă au fost omeniți cu plăcinte și gogoși, pregătite cu mult drag de echipa muzeului, în cadrul celui de-al cincilea atelier, cel de gastronomie locală.