❞𝐁𝐔𝐍 𝐃𝐄 𝐌𝐀𝐑𝐀𝐌𝐔𝐑𝐄𝐒̗❞ – 𝐒𝐅𝐀̂𝐍𝐓𝐀 𝐌𝐀𝐑𝐈𝐀
𝐃𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐩𝐚̂𝐢𝐧𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐚𝐬𝐚̆
Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Asociația Rădăcinilor Străbune, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, vă invită la a VIII-a ediție a Târgului ”Bun de Maramureș”, organizat cu ocazia sărbătorii Sfintei Maria.
Anul acesta, echipa Consiliului Județean Maramureș a gândit o serie de activități tradiționale, potrivite pentru perioada de post în care ne aflăm, care vor fi derulate în cadrul târgului ”Bun de Maramureș de Sfântă Mărie”. Acestea sunt dedicate în special diasporei maramureșene, care în luna august se întoarce pe meleagurile natale.
Pe lângă promovarea meșterilor populari și a producătorilor tradiționali, evenimentul vă propune următoarele activități dedicate lunii diasporei:
– ❞𝐃𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐩𝐚̂𝐢𝐧𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐚𝐬𝐚̆❞– atelier de coacere a pâinii într-un cuptor tradițional, cu respectarea ritualului strămoșesc specific acestei activități;
– ❞𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐢 𝐫𝐞𝐮𝐧𝐢𝐭𝐞 – 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐧𝐨𝐢 𝐚𝐦𝐢𝐧𝐭𝐢𝐫𝐢❞ – vizitatorii vor găsi în ”Satul de pe deal” un colțișor foto amenajat în stil tradițional maramureșean, unde familiile reunite vor avea posibilitatea creării unor amintiri unice;
– ❞𝐃𝐞 𝐒𝐟𝐚̂𝐧𝐭𝐚̆ 𝐌𝐚̆𝐫𝐢𝐞 𝐌𝐚𝐫𝐞❞ – concert de pricesne susținut de ansambluri folclorice din județul Maramureș.
Evenimentul se va desfășura în perioada 13 – 14 august 2022, între orele 12:00 și 20:00. Accesul publicului la târg se face pe bază de bilet, iar prețul acestuia este de 5 lei.